Všem uživatelům INEMu a zároveň členům spolku Pro spolupráci v oceňování majetku, z. s. představujeme novou službu v podobě přímého vstupu do sbírky listin katastru nemovitostí. 

Přístup do sbírky je viditelný ihned v rozdělovníku (odkaz Hledání v listinách) nebo na této stránce. 

Přístup do sbírky listin funguje stejně jako dálkový přístup do katastru nemovitostí nebo osobní návštěva katastru nemovitostí – uživatel platí za 1 stránku staženého dokumentu 10 Kč. Částka za stažení dokumentu je konečná a nelze na ni aplikovat žádnou slevu. Poplatek vychází z přílohy č. 4 vyhlášky č. 358/2013 Sb. 

Přístup do sbírky funguje velice jednoduše v několika krocích: 

  1. zadáte číslo řízení (např. V-6465/2018-101) a dáte listiny související s řízením vyhledat 
  2.  vyberete si požadovanou listinu (např. kupní smlouvu) a klikněte na tlačítko Objednat
  3. následně se přesuňte do sekce Objednané listiny… zde bude možná chvíli trvat, než náš systém získá od katastru nemovitostí požadovanou listinu a vyčíslení její ceny…
  4. pokud budete následně s cenou souhlasit, listina se vám stáhne do počítače a z vaší peněženky se odečte příslušná suma

Peněženka

V souvislosti s nasazením nové funkce přístupu do sbírky listin katastru představujeme další funkcionalitu systému INEM a spolupracujícího spolku – Peněženka. 

Peněženka slouží pro uložení finančních prostředků neboli členských příspěvků jednotlivých členů spolku. Z této peněženky pak můžete platit za listiny ze sbírky listin katastru nebo platit za předplatné systému INEM. Do této peněženky rovněž budete získávat od nás odměny za nahrání kupních smluv k jednotlivým nemovitostem v databázi INEMu. Více o odměnách si můžete přečíst zde. 

Pokud chcete stahovat listiny ze sbírky listin katastru, vždy se nejdříve přesvědčte, že v peněžence máte nahraný dostatečný obnos peněz. 

Peníze je možné do peněženky zaslat prostřednictvím bankovního převodu nebo přes platební bránu pomocí platební karty.