XP invest, znalecký ústav v oboru oceňování nemovitostí, již několik let sbírá poznatky o realitním trhu a dokázal vytvořit jedinečný Systém pro odhadce – INEM. Jedná se o první automatizovaný systém pro výpočet obvyklé ceny nemovitostí v České republice. Odhadci a znalci, kteří využijí systém INEM, budou moci za zlomek času vytvořit znalecké posudky a odhady nemovitostí s vysokou kvalitou finálního výstupu.

Součástí Systému pro odhadce INEM je rozsáhlá databáze realizovaných prodejů, která je sbíraná od roku 2013 a obsahuje miliony záznamů. Každá prodaná nemovitost, která se nachází v databázi, je opatřena popisem, výčtem vlastností, fotografiemi a v neposlední řadě je u každé nemovitosti zobrazen graf s vývojem ceny. Tato veškerá data, které databáze obsahuje, jsou součástí Systému pro odhadce INEM a uživatel je má plně k dispozici.

Systém však s touto databází dokáže výborně automaticky pracovat. Dle zadaných parametrů oceňované nemovitosti systém sám vybere nejvhodnější nemovitosti k porovnání. Nemovitosti jsou vybírány dle lokality, stavu, velikosti a také doby, kdy došlo k prodeji či pronájmu. Pohodlně tak uživatel získá velice podobné nemovitosti pro srovnání, aniž by se musel zdlouhavě probírat databázemi realizovaných prodejů, nebo realitní inzercí.

INEM, Systém pro odhadce, byl navržen především kvůli úspoře času. Převážnou část času pro vytvoření znaleckého posudku nebo odhadu zabere vytvoření popisu oceňované nemovitosti. Systém je navržen tak, že již při samotné prohlídce nemovitosti si znalci a odhadci zapíší poznámky do předem připraveného formuláře a na základně těchto zadaných vlastností je automaticky vytvořen popis oceňované nemovitosti. Systém je samozřejmě optimalizován i pro mobilní zařízení, tudíž je možné vlastnosti nemovitosti zapisovat při prohlídce do chytrého telefonu nebo tabletu.

Vytvořit kvalitní znalecký posudek za zlomek času je snem každého odhadce, či znalce. Se Systémem pro odhadce, INEM, to není žádný problém. O kvalitách Systému se můžete sami zdarma, po dobu 30-ti dní, přesvědčit vyzkoušením bezplatné zkušební verze.

www.systemproodhadce.cz