Kupní smlouvy k nemovitostem jsou plné osobních údajů a informací, které není možné šířit. 

Proto jsme založili spolek Pro spolupráci v oceňování nemovitostí, z. s. Jedná se o profesní subjekt, v rámci kterého sdílíme data z realitního trhu, předně data o realizovaných cenách nemovitostí. 

Spolek je organizován na základě databáze platformy INEM. Z toho plyne, že členové spolku musí mít předplacené využívání systému INEM, jinak se k datům sdíleným v rámci spolku nedostanou. 

Stanovy spolku jsou k nahlédnutí zde. 

Ze stanov plyne, že k členství ve spolku se nevážou žádné povinnosti vyjma závazku, že členové nebudou šířit údaje sdílené mezi členy spolku mimo spolek.

Díky členství ve spolku můžete stahovat kupní smlouvy k realizovaným prodejům zcela zdarma (kupní smlouvy již nahrané k jednotlivým záznamům v databázi INEMu). Navíc získáte odměnu pokaždé, když k nemovitostem v databázi systému INEM doplníte kupní smlouvu. Více informací o nahrávání smluv a odměnách najdete zde. 

Vstup do spolku je velice jednoduchý. Vstoupit můžete jediným klikem po přihlášení do INEMu na stránce https://inem.cz/profile/ Na stránce úplně dole hledejte toto modré tlačítko Vstoupit do spolku:

Na tomto místě se rovněž řeší výstup – opět je možné vystoupit jedním klikem. Samotné členství ve spolku není zpoplatněno. Zpoplatněny jsou pouze služby, které prostřednictvím spolku členové objednávají, hlavně získávání kupních smluv z katastru nemovitostí. 

 

Na členství ve spolku je rovněž vázaný sdílený spolkový přístup do sbírky listin katastru nemovitostí. Výstupy z katastru jsou zpoplatněny – dle ceníku katastru nemovitostí. Pro více informací o sdíleném přístupu do katastru pokračujte zde.